Catalunya i l'Europa septentrional a l'entorn de 1400
eBook - ePub

Catalunya i l'Europa septentrional a l'entorn de 1400

Circulació de mestres, obres i models artístics

  1. 393 páginas
  2. Spanish
  3. ePUB (apto para móviles)
  4. Disponible en iOS y Android
eBook - ePub

Catalunya i l'Europa septentrional a l'entorn de 1400

Circulació de mestres, obres i models artístics

Detalles del libro
Índice
Citas

Información del libro

La publicació que ara presentem parteix d'una intenció molt clara: poder demostrar que la Corona d'Aragó, i de manera molt especial l'àmbit català, visqué cap a 1400 un període de gran plenitud creativa durant el qual predominaren les relacions de la Corona amb els territoris de l'Europa septentrional, tot mantenint els contactes amb Itàlia i altres indrets de la Mediterrània. Les causes d'aquest canvi foren diverses però varen tenir molt de pes els interessos polítics, econòmics i també culturals, tots ells afavorits per avantatjoses aliances matrimonials. Alguns dels estudis posen l'èmfasi en la descoberta de noms d'artistes que evoquen un origen septentrional, bé sigui francès, flamenc, alemany o anglès, tot i que sovint no n'hàgim conservat les obres. D'altres deixen constància dels viatges, documentats o suposats, que pogueren fer alguns artistes autòctons cap als territoris del nord. En alguns casos, el desconeixement de les autories no ha estat impediment per a poder valorar la novetat i el caràcter internacional de les obres que sortosament sí ens han arribat. De vegades, els artistes forans s'estigueren només de pas a la Corona d'Aragó i la seva petjada degué ser fugaç, però també es té constància dels que s'hi establiren durant molt de temps, fet que va propiciar tota mena de profunds intercanvis. Totes aquestes circumstàncies van contribuir a bastir un dels períodes més fructífers i internacionals de l'art gòtic català.

Preguntas frecuentes

Simplemente, dirígete a la sección ajustes de la cuenta y haz clic en «Cancelar suscripción». Así de sencillo. Después de cancelar tu suscripción, esta permanecerá activa el tiempo restante que hayas pagado. Obtén más información aquí.
Por el momento, todos nuestros libros ePub adaptables a dispositivos móviles se pueden descargar a través de la aplicación. La mayor parte de nuestros PDF también se puede descargar y ya estamos trabajando para que el resto también sea descargable. Obtén más información aquí.
Ambos planes te permiten acceder por completo a la biblioteca y a todas las funciones de Perlego. Las únicas diferencias son el precio y el período de suscripción: con el plan anual ahorrarás en torno a un 30 % en comparación con 12 meses de un plan mensual.
Somos un servicio de suscripción de libros de texto en línea que te permite acceder a toda una biblioteca en línea por menos de lo que cuesta un libro al mes. Con más de un millón de libros sobre más de 1000 categorías, ¡tenemos todo lo que necesitas! Obtén más información aquí.
Busca el símbolo de lectura en voz alta en tu próximo libro para ver si puedes escucharlo. La herramienta de lectura en voz alta lee el texto en voz alta por ti, resaltando el texto a medida que se lee. Puedes pausarla, acelerarla y ralentizarla. Obtén más información aquí.
Sí, puedes acceder a Catalunya i l'Europa septentrional a l'entorn de 1400 de Autori Vari en formato PDF o ePUB, así como a otros libros populares de History y European Medieval History. Tenemos más de un millón de libros disponibles en nuestro catálogo para que explores.

Información

Año
2016
ISBN
9788867286669

Índice

  1. Copertina
  2. Occhiello
  3. IRCVM-Medieval Cultures
  4. Frontespizio
  5. Colophon
  6. Índex
  7. Introducció
  8. Montserrat Aymerich, Jaume Copí, un brodador flamenc al servei de la família reial: de Pere el Cerimoniós a Violant de Bar i Maria de Luna
  9. Joan Domenge i Mesquida, De tramuntana a migjorn. Migracions d’argenters i marxants de joies a la Corona d’Aragó (ca. 1380-1420)
  10. Rafael Cornudella, La il·luminació del llibre a Catalunya al voltant de 1400
  11. Jacobo Vidal Franquet, De París, Brussel·les i Arràs: mestres tapissers a la Corona d’Aragó medieval
  12. Antoni Conejo, Exordis de les formes flamejants en el gòtic català: un problema irritant*
  13. M. Rosa Terés, França o Anglaterra? Models per al cor de la catedral de Barcelona en època de Pere Sanglada
  14. Montserrat Jardí, Els relleus del claustre de la catedral de Barcelona (1433-1449): una Bíblia Pauperum de pedra en el context europeu
  15. Làmines